Vad händer - mars 23

Information från styrelsen

Som vi informerade om efter förra styrelsemöte (utskick den 19 februari) så kommer vi att överlåta beslutande om parkeringar och laddlösningar till årsmötet. Styrelsens förslag kommer med kallelsen till årsmötet och vi lämnar dessa punkter öppna för diskussion och förslag under årsmötet. Men fundera gärna och prata med grannar innan.

Preliminärt datum för årsmötet är 8 juni 2023.

Vi hade räknat med att kunna ha årsmötet lite tidigare i år men vår förvaltare får inte klar årsredovisningen i tillräckligt god tid. Kallelse kommer i god tid och Svarteskolans lokal är bokad.

Vi har arbetat med att få fram en budget som vi tror kan hålla. Som ni förstår är det räntekostnaderna framöver som ställer till det. Ingen, inte ens experterna, vet hur utfallet blir till höst och under nästa år.

De beräkningar vi gjort hitintills pekar på en höjning av avgifterna, helt beroende på ökade ränteutgifter, med ca 1800 kr per månad och lägenhet från den 1 oktober (3-årslånet löper ut 25 september och går från 1,64 till kanske 5%). Reservation för ändring, såklart.

Vi vill här påpeka att det är styrelsens ansvar och uppdrag att tillse att intäkterna täcker kostnaderna, inte årsmötets. Styrelsen kan alltså justera avgifterna ytterligare om det behövs (både upp och ned).

En liten påminnelse om att Samfällighetsföreningen Balkåkra har årsmöte den 30 mars. Annika företräder oss men man kan delta.